2 bağ körpe pazı,
4 adet kuru soğan,
2 su bardağı pirinç,
Yarım demet dereotu,
Yarım demet maydanoz,
1 tatlı kaşığı kuru nane,
Karabiber,
Tuz,
Zeytinyağı.
YAPILIŞI;
Pazıların sap
kısımları, koparılır ve kaynar suda diriliklerini kaybetmeyecek şekilde, biraz
haşlanır
Soğanlar yemeklik doğranır derin bir kaba alınır.
İçerisine iyice yıkanmış pirinçler ve ince doğranan yeşillikler eklenir.
Üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir. Tuz ve biber de eklenip
güzelce karıştırılır.
Pazı yaprağı büyük ise bir kaç parçaya ayrılır ve bir tatlı
kaşığı iç harcı yaprağın üst kısmına konulup olabildiğince ince şekilde
sarılır.
Pişirilecek olan tencereye dizilir.
Sarma işlemi bittikten sonra üzerine yarım çay bardağı
zeytinyağı gezdirilir.
Üzerine tuz serpilir ve sarmaların üzerini 4 parmak geçecek
kadar sıcak su ilave edilir.
Sarmalara baskı yapması için, üzerilerine bir tabak
kapatılır ve tencerenin kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder