Malzemeler
6 adet yumurta,
6 yemek kaşığı
toz şeker,
5 yemek kaşığı
tepeleme un,
1 yemek kaşığı
tepeleme mısır nişastası,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma
tozu,
1 tutam tuz.
YAPILIŞI;
Yumurta akı ve
sarıları ayrı ayrı kaplara konulur.
Toz şeker ve
yumurta sarısı karıştırma kabının içerisine alınıp, mikser ile mayonez kıvamına
gelinceye kadar çırpılır.
Nişasta, un,
vanilya ve kabartma tozu bir kabın içerisine elenir.
Yumurta akı,
ayrı bir karıştırma kabının içerisinde çok az tuz ilave edilerek, mikser ile
yaklaşık 10 dakika çırpılır.
Çırpılan yumurta
akı, çırpılmış olan yumurta sarısının üzerine ilave edilerek, spatula ile
dikkatlice köpükleri söndürmeden alttan üste doğru karıştırılır.
Ardından elenmiş
olan unlu karışım ilave edilip, yine spatula ile alttan üste doğru karıştırılır
ve pandispanya hamuru hazır edilmiş olur.
Pişen pandispanya keki, fırından çıkartıldıktan
sonra oda sıcaklığına gelmesi için bekletilir.
Oda sıcaklığına
geldikten sonra kalıptan çıkartılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder