MALZEMELER:
1/2 kg az yağlı kıyma ile hazırlanmış köfte,
2 adet kuru soğan,
4 adet domates,
7-8 adet sivri biber,
Tuz,
4 adet kiremit tabak,
YAPILIŞI:
Önceden hazırlanan köftelerle yapılmıştır.İsteğe göre yeni
yapacağınız köftelerle de olabilir.
Kiremit tabaklar yağlanır,köfteler tabaklara eşit
yerleştirilir. Üzerine yarım halkalar şeklinde
kesilmiş soğan, kabuğu soyulmuş
küçük doğranmış domates ve sivri biberler yerleştirilir, tuz
serpilir.(domateslerin suyu az ise tabaklara yarım çay bardağı salçalı su ilave
edebilisiniz).
Üzerlerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürülür. 200 derece
fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder