MALZEMELERİ:
1 bütün tavuk
İç pilav için;
1.5 çay bardağı
pirinç
1 yemek kaşığı
çam fıstığı
1 yemek kaşığı
kuş üzümü
2 yemek kaşığı
sıvı yağ
2 yemek kaşığı
tereyağı
1 orta boy soğan
2.5 çay bardağı
tavuk suyu
1 çay kaşığı
yenibahar
tuz,karabiber
Tavuğun üzerine sürmek için;
1 yemek kaşığı
yoğurt
1 yemek kaşığı
salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI;
Tavuğun içi ve
dışı iyice yıkanır ve düdüklü tencereye tavuğun yarısına gelecek kadar su ve
tuz eklenip düdüğü öttükten sonra 10-15 dk
pişirilir.
Pilav için
pirinç ılık suda tuz eklenerek yarım saat bekletilir.
Pilavı
pişireceğimiz tencereye sıvıyağ ve tereyağ konulup tereyağ eriyince yemeklik
doğranmış soğanlar ve çam fıstığı eklenip pambeleşene kadar kavrulur.
Süzülüp yıkanan
pirinçler eklenip biraz daha kavrulur, baharatlar, tuz ve kuş üzümü eklenir.
Üzerine tavuk
suyu eklenip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Tavuğun içine
yer kalmayacak şekilde pilav doldurulur.
Doldurduktan
sonra tavuk dikilir.Ayak kısmı alüminyum folyo ile sarılır.
Tavuğun üzerine
yoğurt ve salça karıştırarak sürülür. Fırında 200 derecede derisi kızarana
kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder