Malzemeler
2 bardak pirinç,
3 adet soğan,
1 domates,
Tuz,
Karabiber,
Bir tutam maydanoz,
Kuşüzümü,
Nane,
Pul biber,
Sıvı yağ,
Yapılışı
Pirinçler
ayıklanıp yıkanır ve nişastasının gitmesi için yarım saat kadar suda
bekletilir.
Hamsiler yıkanıp
süzgece alınır ve suyu iyice süzdürülür.
Soğanlar
yemeklik olarak doğranır ve sıvı yağda kavrulur.
Kavrulan soğanlara
nişastası giderilen pirinçler ilave edilir ve pirinçler tıkırdayana kadar kavrulur.
Tuz, domates ilave edilip, kavurmaya devam edilir.
İçerisine 2,5 su
bardağı su ilave edilerek, pilav kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Pilav pişip
demlenince, baharatları ilave edilir ve güzelce karıştırılır.
Büyük boy
borcamın yanları da dahil olmak üzere, her yeri iyice yağlanır.
Hamsiler, sırt
kısmı altta olacak şekilde borcamın tabanına ve yanlarına sık bir şekilde
dizilir.
Hazırlanan
pilav, borcamın içerisine ilave edilir.
Kenarlardan
sarkan hamsiler ortaya alınır ve boşlukta kalan yerlere de tekrar hamsi
dizilerek, pilavın üstü tamamen kapatılır.
Hamsilerin üzeri
hafifçe yağlanır ve önceden ısıtılmış olan 200° dereceli fırında kızarıncaya
kadar pişirilir.
Pişen hamsili
pilav sıcak olarak servis yapılır.
Şu güzelim hamsiler varken pilav nedir? Hamsi olsun yeter.
YanıtlaSil