Malzemeler
1 su bardağı pirinç,
1 çay bardağı kadar haşlanmış ve didiklenmiş tavuk eti
1,5 su bardağı su veya tavuk suyu,
1 çorba kaşığı tereyağı,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz.
YAPILIŞI;
Pirinçler iyice yıkanır ve üzerini geçecek kadar su ilavesi
ile bir saat bekletilir.
Daha sonra tekrar iyice yıkanıp suyu süzdürülür.
Pilav tenceresinin içerisine sıvı yağ koyulup
ocağa alınır.
Ardından pirinçler ilave edilir ve üzerine tuz atılıp ara
ara karıştırılarak pirinçler tane tane oluncaya kadar kavrulur.
Pirinçler kavrulduktan sonra, üzerine 1,5 su bardağı su ve tereyağı ilave edilir.
Kaynamaya başlayınca kısık ateşe ve tencerenin kapağı kapalı
bir şekilde pişmeye bırakılır.
Pilav suyunu çekip üzeri göz göz olunca ocaktan alınır ve
yavaşça tahta kaşık yardımı ile alt üst edilir.
Ardından tekrar kapağı kapatılır ve 10 dakika kadar
demlenmesi için dinlendirilir.
Hazırlanan pirinç pilavı üzerine tavuk eti konarak sıcak olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder