Malzemeler
3 adet havuç
1 baş sarımsak
1 çay bardağı elma sirkesi
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı acı pul biber
YAPILIŞI; :
Kırmızı biberleri yıkanır,kurulanır ve közlenir.Kabukları soyulan
biberler küp şeklinde doğranır.
Domateslerin kabukları soyulup domatesler küp küp doğranır.
Patlıcanlar yıkanıp tıpkı kırmızı biberleri közlediğiniz gibi
közlenip doğranır.
Havuçlar yıkanır,soyulur ve rendelenir.
Doğranmış domatesler derin bir tencerede ocağa konur ve kaynayana
dek pişirilir.
Suyunu kaybeden domatesin içine közlenmiş biber, patlıcanlar,
soyulmuş sarımsaklar ve havuçlar eklenip sürekli karıştırarak yarım saat
kadar orta ateşte pişirilir.
Pişen sebzeler blendır veya mutfak robotu yardımı ile püre haline
getirilir.
Zeytinyağı, sirke, tuz, şeker ve dilerseniz acı pul biber ilave
edip iyice karıştırdıktan sonra sos kavanozlara pay edilir.
Sos kavanozlara sıcakken doldurulup kapakları sıkıca kapatılır.Kavanozlar ters çevrilir. 1 gün sonra hava alıp almadıklarını kontrol edilir. Karanlık bir yerde kapağı açılana dek tazeliğini koruyarak saklanır.
Sos kavanozlara sıcakken doldurulup kapakları sıkıca kapatılır.Kavanozlar ters çevrilir. 1 gün sonra hava alıp almadıklarını kontrol edilir. Karanlık bir yerde kapağı açılana dek tazeliğini koruyarak saklanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder