Malzemeler;
1 adet patlıcan
1 adet kabak
2 adet patates
Sıvı yağ
Sosu İçin:
2 adet domates
rendesi
1 adet ince
kıyılmış kuru soğan
2 adet ince
kıyılmış sivri biber
1 kahve fincanı
zeytinyağı
1 adet küp
şeker
3 diş ezilmiş
veya ince kıyılmış sarımsak
Tuz
Karabiber
Üzeri için:2-3 dal ince kıyılmış maydanoz
Üzeri için:2-3 dal ince kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI;
Patlıcan küp küp
doğranır ve tuzlu suda 20-30 dakika kadar bekletilir.
Kabak ve patates
de küp küp doğranır.
Tava içerisine
sıvı yağ konulup, ilk olarak patates sonra kabak ve en son olarak da
patlıcanlar kızartılır.
Kızartılan
sebzeler büyük bir kase içerisinde karıştırılır.
Sosu hazırlamak
için; Tava içerisine zeytin yağı konulur.
Üzerine küçük yemeklik doğranmış soğan, ince doğranmış biber ve sarımsak ilave edilip karıştırılır.
Üzerine domates rendesi,
şeker, tuz, karabiber eklenip 10 dakika kadar pişirilir.
Kızartılan
malzemeler servis tabağına alınıp, hazırlanan sos üzerine gezdirilir.
İsteğe göre maydanozla süslenip servis edilir.
İsteğe göre maydanozla süslenip servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder