MALZEMELER:
Hamur
malzemesi:
500gr.
un
1 çorba
kaşığı tuz
Su
İç
malzemesi:
Tavuk
göğüs eti(varsa kaz eti ile yapılır)
2 su
bardağı pirinç
2 yemek
kaşığı tereyağı
1 çay
kaşığı tuz,karabiber
3 su
bardağı su
HAZIRLANIŞI:
Tavuğun göğsü haşlanır.İnce ince didiklenir.
Suyu kenarda bekletilir.
Pilavı hazırlanır.
Tencereye yağ konularak pirinçler biraz kavrulur.
3 su bardağı kaynar su ve tavuk etleri katılarak suyu çekene kadar pişirilir.
Tuz ve karabiber
katılır.Ocaktan alınarak hamur açılıncaya kadar bekletilir.
Hamur malzemeleri karıştırılarak çok sert olmayan hamur elde edilir.
Bezelere ayırdıktan sonra oklavayla açılır.
Sonra ikişer santim uzunluğunda karelere kesilir.
Ortalarına hazırlanan içten konarak poğaça şeklinde kapatılır.
Yağlanmış tepsiye dizilerek fırına sürülür.
Hafif kızardıktan sonra üzerine et suyu dökülerek tekrar fırına sürülür.
Suyunu çekinceye kadar pişirilir.
İsteğe göre ayran ile servis edilebilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder