Lezzetli Yemek Tarifleri

KURU İNCİR DOLMASI

 

Malzemeler;

20 adet kuru incir

1 su bardağı pirinç

1 su bardağı şeker

1 su bardağı su

YAPILIŞI;

Pirinçler yıkanır ve 10 dakika suda bekletilir.

İncirler yıkanır ve sap kısımları kesilir.

Kesilen sap kısımlarından parmak ile içi açılarak genişletilir.

Açılan yerden çay kaşığı ile pirinçler doldurulur.

Doldurulan yerleri üste gelecek şekilde bir tencereye dizilir.

Üzerine su ve şeker dökülür.

Önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte suyu gidene ve pirinçler yumuşayana kadar kapağı kapalı pişirilir.

Soğuduğu zaman tencereden çıkarılarak soğuk servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder