Malzemeler;
- 5 yaprak güllaç
- 1 süt
- 1 buçuk su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı gül suyu
- 100 gr fındık içi
- Nar
Hazırlanışı;
Sütü ve şekeri bir tencerede kaynatalım.
Güllaç yapraklarını alabilecek büyüklükte bir tepsiye 1 yaprak güllaç serelim.
Üzerine yarım kepçe süt gezdirelim.
Üzerine iri kıyılmış fındık veya ceviz serpelim.
Kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde süt ile ıslatarak üst üste serelim.
Kalan son sütü de güllaç yaprağının üzerinde gezdirelim.
Tepsiyi kapatıp güllaçların sütü çekmesini bekleyelim.
Kare şekilde keserek servis edelim.
Üzerini nar taneleri ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder