Lezzetli Yemek Tarifleri

Biberli ekmek

 



Malzemeler;

Hamur için;

2 su bardağı ılık su (isteğe göre 1 bardağı süt olabilir)

4 su bardağı un(Un kalitesine göre farklılık olabilir.3 bardaktan sonrasını kontrollü ekleyiniz)

1 yemek kaşığı toz şekeri 

1 çay kaşığı tuz 

1 küçük paket kuru maya 

2 yemek kaşığı tereyağı 

Üst harcı için;

3 orta boy kuru soğan 

1 kahve fincanı sıvı yağ 

3 yemek kaşığı biberli domates sos

Baharat karışımı (kuru nane,kekik,kimyon,karabiber)

Tuz

Yapılışı;

Geniş bir kaba un,toz şeker ve tuz konarak karıştırılır.Ortasına kuru maya eklenerek ılık su ile karıştırılır.Yumusak bir hamur yapılır.Uzeri kapatılarak dinlendirilir.Iki katı kabarınca tereyağı eklenerek yoğurulur.Tekrar üzeri kapatılarak yarım saat yine dinlendirilir.

Bu arada soğanlı üst harcı hazırlanır.Soğanlar küçük doğranip bir tavada bir kahve fincanı sıvı yağ ile biraz karıştırılır.Pembe olunca biberli domatesli sos eklenir.Baharat ve tuzu eklenerek karıştırılır ve kullanıma hazır hale getirilir.

Kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde kopartılıp yağlı kağıt serili tepsiye konur 

Hamurların üzeri yağlı elle bastırılarak yuvarlak şekil verilir 

İç harcı kaşık ile hamurun üzerine yaydırılır 

20 dakika dinlendirilir 

Fırın çalıştırılır ve ısınması beklenir 

180 derecede ısıtılan fırında 15 dakika pişirilir 

Herkesin fırın ayarı farklı olacağı için mutlaka açıp kontrol etmek gerekir 

Fırından çıkan tepsiyi bir mutfak örtüsüyle örtmek her zaman ekmeklerin yumuşak olmasını sağlayacağı için üzeri temiz bir örtüyle kapatılır 

Sıcaklığı geçtiği zaman servis edilir 

Afiyet olsun 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder