Malzemeler:
3 adet yufka
Sos için:
1 yumurta(isteyen sadece sarısını kullanabilir)
4-5 yemek kaşığı yoğurt
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için:
2 patates
2 havuç
2 kabak
2 soğan
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber,pul biber,nane
YAPILIŞI:
Önce iç harcı hazırlanır.
Soğan yemeklik küçük doğranır.
Havuç,kabak ve patates yıkanarak kabukları soyulur ve rendelenir.
Sıvı yağ konulan bir tencerede yada geniş bir tavada önce soğanlar
bir iki çevrilerek pişirilir.
Sonra sırasıyla havuç,patates ve kabak konarak 5-6 dakika sotelenir.Sebzelerin
kendi suyunu salıp yavaş yavaş kendi buharında pişmesi için kısık ateşte pişirilmesi daha
uygundur.
Tuz ve baharatlar atılarak soteleme biter ve ocak kapatılır.
Tuz ve baharatlar atılarak soteleme biter ve ocak kapatılır.
İç harcı hazırlandıktan sonra sos hazırlanır.
Sos için bir kabın içinde yumurta ,sıvı yağ ve yoğurt karıştırılarak çırpılır.
Yufkalardan biri masaya açılır.Üzerine çok az sos sürülür.(fazla
sürülürse içi hamur olur.Çıtır tercih edenler sosu sürmeyebilir)Yufka dörde kesilir.
Kesilen her bir parçanın geniş tarafına iç harcı konur.Yufka geniş
tarafından başlayarak yuvarlatılarak sarılır.Sonra kendi etrafında sarılarak
gül şekli verilir.
Diğer yufkalar da aynı yapılarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine
konur.
Üzerine kalan sostan fırça ile sürülür.
170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.NOT:Aynı tarif kullanılarak istenilen sebzelerin biri veya bir kaçı ile böyle börekler yapılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder