Malzemeler:
1 kg kırmızı pancar
1 çay bardağı sirke (elma sirkesi)
Yarım çay kaşığı limon tuzu
1 yemek kaşığı tuz
10 diş sarımsak
YAPILIŞI:
Pancarlar güzelce yıkanarak yaprak ve sap kısımları kesilir.Renk
vermesi için kabukları soyulmaz.
Temizlenen pancarlar kabuklarıyla tencereye konur.Renginin daha kırmızı olması için
kesilen yaprak sapları da tencereye konur.Üzerini bir parmak geçinceye kadar su eklenir.
Diri kalması için düşük ısıda 15-20 dakika pişirilir.
Fazla kaynatılırsa içerdiği antioksidanlar büyük ölçüde azalır.
Piştikten sonra ocak kapatılarak pancarlar çıkartılıp kabukları
soyulur.(eli boyamasın diye eldiven kullanılır)
Kabukları soyulunca iri doğranır.Tenceredeki sıcak suya tuz ve
limon tuzu eklenerek karıştırılır.
Kavanoza önce soyulmuş sarımsakların yarısı sonra pancarlar
doldurulur.Sirke konur.Kalan sarımsaklar da eklenir.Sıcak tuzlu su kavanoza
doldurularak kapak kapatılır ve vakumlu kapanması için ters çevrilir.
NOT:1 kg pancardan 1 kg lık bir kavanoz ve bir küçük boy kavanoz çıktı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder