Lezzetli Yemek Tarifleri

MOR LAHANA TURŞUSU


Malzemeler:
1 adet mor lahana
1 su bardağı sirke
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Kırmızı lahanalar ince doğranır.Üzerine tuz atılarak lahanalar elle iyice ovulur.
Karışım bir kavanoza doldurulur.Kendi suyunu  salması için bir iki saat kavanozda bekletilir.
Karışım su salmaya başlayınca kalan boşluk elma sirkesi(varsa ev yapımı) ile doldurulur.
Ağzı kapatılıp buzdolabında 5 gün bekletilir. 5.günden sonra her gün bir kaşık salatalara ilave edilir ve suyundan da salatanın üzerine sos olarak gezdirilir.

NOT:Yedikten 3 ay sonra B12 vitamini düzeyinizi ölçtürerek kontrol edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder