Malzemeler:
6 adet baklava yufkası
1 çay bardağı tahin
50 gr tereyağı
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı toz şeker
Üzeri için;
Pudra şekeri
YAPILIŞI:
Tereyağı çok az ısıtılarak sürülebilir kıvama getirilir.(İsteyen sıvı yağ kullanabilir)
Tahin ve tereyağı bir kasede iyice karıştırılır.(Ayrı ayrı da
sürülebilir)
Cevizler dövülür veya robotta çekilir.
Önce bir baklava yufkası tezgaha serilir.Üzerine yumurta fırçasıyla
tahinli yağdan her yerine iyice yedirilerek sürülür.Üzerine 1 yemek kaşığı
şeker serpilir.
Sonra ikinci yufka bu yağladığımız yufkanın üzerine serilir ve
tekrar tahinli yağlı harçtan sürülerek 1
yemek kaşığı da şeker serpilir.Bu kata ayrıca 2 yemek kaşığı ince dövülmüş
cevizden de serpilir.
Üçüncü kat yufka da bu katın üzerine serilir.Yine tahinli yağlı harç,1 yemek kaşığı şeker ve 2
yemek kaşığı dolusu ceviz serpilir.
Hazırlanan yufka katları
uzun ucundan kıvrılarak rulo şeklinde sıkıca sarılır.
Kalan harç üzerine istenirse sürülebilir.Sürülmeden de yapılabilir.
Rulonun üzerine tahinli
harçtan sürülür ve bıçakla istenilen boyutta dilimlenir.
Kalan yufkalar üçerli gruplar
halinde bu şekilde yapılarak sarılır ve dilimlenir.
Kısacası; 6 yufkadan kesilmeye hazır 2 uzun rulo börek olacak ve
ilk yufkaya ceviz serpilmeyecektir.
Dilimlenen rulolar yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilerek 170
derece ısıtılmış fırında ,yaklaşık 15 dakika kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkan rulolar ilk sıcaklığı geçene kadar bekletilir.
Rulolar tam soğumadan ılıkken üzerine bolca pudra şekeri serpilerek
servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder