Malzemeler:
1 kg turşuluk salatalık
250 gr yeşil tatlı kıl biber
250 gr küçük acı biber
3-4 adet havuç
1 kg yeşil domates
Bir parça lahana
15 diş sarımsak
3 lt Su
6 yemek kaşığı iri salamura tuzu
2 tatlı kaşığı limon tuzu
8 yemek kaşığı toz şeker(1 kavanoza 1 kaşık)
Elma sirkesi(1kg.lık her bir
şişe için 1 kahve fincanı)
1 litrelik 4 kavanoz ile yarım litrelik 4 kavanoz
YAPILIŞI:
Bir tencerede su,limon tuzu ve salamura tuzu kaynamaya bırakılır.
Domates ve salatalıklar
yıkanarak iri doğranır.
Havuç soyulup ince halka şeklinde kesilir.
Sarımsaklar soyulur.
Biberler yıkanarak sapları kesilir.Lahana iri doğranır.
Tüm sebzeler kavanozlara
eşit miktarda yerleştirilir.
Dolan her bir kavanoza 1 yemek kaşığı şeker ve 1 kahve fincanı sirke konur.
Kaynamış olan tuzlu su sıcak olarak kavanozlara dökülür.Sıcakken
kapak sıkıca kapatılıp ters çevrilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder