Malzemeler:
1 kg acı kırmızı balık biber
500 gr.acıyeşil balık biber
500 gr.acıyeşil balık biber
500 gr.yeşil tatlı kıl biber
8-10 diş sarımsak
1 demet maydanoz
2 su bardağı su
2 su bardağı sirke
1 su bardağı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı tuz(İsteğe göre
değişebilir)
1 yemek kaşığı şeker
4 adet 1 litrelik cam şişe
YAPILIŞI:
Tüm malzemeler yıkanarak hazırlanır.Biberlerin sapları çıkarıtılır.Sarımsaklar soyulur.Maydanoz iri doğranır veya elde
parçalanır.
Tencereye su,yağ,sirke,tuz ve şeker konarak kaynatılır.
Önce balık biberler konur hafif rengi dönecek şekilde 1-2 dk kadar
kaynatılır.
Yeşil kıl biberler ilave edilerek arada karıştırılır ve en fazla 2-3 dk da
bunlarla kaynatılır.Ocak kapatılır.
Sarımsaklar ilave
edilerek karıştırılır.
Cam şişelere sıcakken doldurularak üstüne 1-2 sap maydanoz konur.
Tencerede kalan su kavanozlara pay edilerek kavanozların kapakları kapatılır.
Kavanozlar ters çevrilerek üstü örtülür.Soğuyunca uygun yere kaldırılarak kış için bekletilir.Tencerede kalan su kavanozlara pay edilerek kavanozların kapakları kapatılır.
NOT:Farklı biber kullanılarak da yapılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder