Malzemeler;
200 gr
margarin yada tereyağı
1 su bardağı
pudra şekeri
2 yumurta(birinin
sarısı üzerine)
Un(yaklaşık
3,5 su bardağı gibi)
3 yemek
kaşığı irmik
1 vanilya
1 kabartma
tozu
Şerbeti
için;
3 su bardağı
şeker
3,5 su
bardağı su
1/4 limon
YAPILIŞI;
Önce şerbet
hazırlanarak soğumaya bırakılır.
Oda ısındaki
margarin ile şeker birbirine yedirilir.Sonra bir tam yumurta ile diğerinin
beyazı eklenir.(sarısı üzerine sürülmek için ayrılır.)
Un,irmik,vanilya
ve kabartma tozu eklenip ele yapışmayan bir hamur yapılır.
Ceviz
büyüklüğünde koparılan hamurlardan oval uzun şekiller yapılarak tepsiye
dizilir.
Üzerine
yumurta sarısı sürülerek şekerparelerin üzeri çatalla çizilir.
170
derecedeki fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Önceden
hazırlanan soğuk şerbet üzerine dökülür.Şerbeti çekince servise sunulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder