Malzemeler:
1 adet tavuk budu
5 su bardağı tavuk suyu
2-3 yemek kaşığı tel şehriye
2 yemek kaşığı un
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı
Nane
YAPILIŞI;
Tavuk budu iyice yumuşayana kadar bol suda haşlanır.
Biraz soğuyunca parçalanarak
ince ince didiklenir.
Bir tencereye sıvıyağ ve un konarak
kavrulur.
Üzerine haşlanan tavuğun suyu konur.
Şehriyeler eklenir ve
şehriyeler yumuşayana kadar yaklaşık 7-8 dakika pişirilir.
Daha sonra didiklenen tavuk
eti de üzerine ilave edilir.
Tuz atılır, bir taşım daha kaynatılarak ocağın altı kapatılır.
Bir tavaya konan tereyağı kızdırılır ve içine nane atılır.
Bu sos pişen çorbanın üzerine servis edileceği zaman dökülerek
servis edilir.
Not: Eğer sade çorba sevmiyorsanız, un ve yağı kavurma aşamasında
tencereye 1-2 çorba kaşığı domates salçası koyup kavurur ve daha sonra tavuk
suyunu ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder