Malzemeleri:
500 gr asma yaprağı
6-7 yeşil erik
1 büyük kuru soğan
1,5 su bardağı pirinç(yıkanmış)
1 kahve fincanı bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kuru nane
Tuz
1 kahve fincanı sıvı yağ(zeytinyağ)
Yarım dilimlenmiş limon
2 su bardağı su
YAPILIŞI:
Soğan küçük küçük doğranır. İçerisine salçalar, yıkanmış pirinç,bulgur,
karabiber,nane ve yenibahar eklenerek karıştırılır ve yaprak sarmasının içi
hazır hale getirilir.
Yapraklar salamura ise kaynar sudan geçirilerek hazırlanır.Taze
yaprak ise kaynamış suya atılarak alt üst edilerek çıkartılır.Suyu süzülene ve
soğuyana kadar bekletilir.
Hazır hale gelen yaprakların içine iç harcı konarak ince ince
sarılır.Kesilen sap kısımları tencerenin altına konur.Az geliyorsa birkaç yaprak
ilavesi daha yapılır.
Sarılan yapraklar tencereye dizilir.Erikler ve dilimlenmiş
limonlar da sarmaların üzerine yerleştirilir.Tencereye kaynamış tuzlu su ve
sıvı yağ eklenir.Kalan yapraklar ile üzeri kapatılır.
15-20 dakika kısık ateşte pişirilir.
Kapağı açılmadan soğumaya bırakılır.Sarmalar pişen eriklerle birlikte
servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder