Malzemeler :
Hamuru İçin :
1 Paket Margarin
1 Su bardağı
sıvı yağ
1 Su bardağı
yoğurt
1 Su bardağı
irmik
5 Su bardağı un
1 Paket kabartma
tozu ve vanilya
Fındık içi
Şerbeti İçin :
4 Su bardağı su
4 Su bardağı
şeker
Yarım limon suyu
YAPILIŞI;
Margarin bir
tavada eritilir.
Eritilen yağ
ılındıktan sonra derince bir kapta sıvı yağ, yoğurt ve irmik ilavesiyle beraber
güzelce karıştırılır.
Un bir kenarda
vanilya ve kabartma tozuyla birlikte ince elekten geçirilip, havalandırarak elenir.
Diğer malzemeye
un ilave edilerek, yumuşakça bir hamur yoğrulur.
Oklavayla çok
ince olmayacak şekilde açılan hamur, çay bardağının ağzıyla kestirilerek
yuvarlak parçalar elde edilir.
Çay bardağıyla
kesilmiş 6 parça, birbiri üzerine, her biri kendi altındakini yarım daire
şeklinde örtecek biçimde üst üste dizilir.
Bütün parçalar
parmak ucuyla rulo şeklinde sardırılıp, hafifçe sıkılaştırılır.
6 Parçalı bu
rulo hamur tam orta yerinden kesilir.
Kesilen
tarafları altta kalacak şekilde yapılarak fırın tepsisine alınan hamurların üstte
kalan orta kısmına bir tane fındık içi yerleştirilip fırında nar gibi oluncaya
değin kızartılır.
Ayrı bir
tencerede, su, şeker ve limon suyu kaynatılıp tatlının şerbeti istenen kıvamda
kaynatılır.
Şerbeti
verilecek tatlımız ve şerbet, her ikisi de ılık olmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder