Malzemeler:
5 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
Kreması için;
1 yumurta sarısı
4 çorba kaşığı toz şeker
2 buçuk çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
3 su bardağı süt
3 su bardağı süt
1 paket toz şanti
1 paket vanilya
Islatmak için:
1 su bardağı süt
Islatmak için:
1 su bardağı süt
Süslemek için;
1 çay bardağı çekilmiş fındık
Çilek
YAPILIŞI:
Önce pastaya sürülecek olan
kreması yapılır.Yumurta sarısı,un,nişasta ve şeker karıştırılır.Azar azar süt ilave edilerek pişirilir.Sürekli karıştırılarak topaklanması önlenir.Kıvamı geldiğinde vanilya eklenerek altı kapatılır ve soğutulur.
İki paket krem
şanti ile 500 ml. süt bir kaba alınıp mikserle kıvamı olana kadar çırpılır.
Sonra krem şanti soğuması için 5 dakika buzdolabına konur.Her iki karışım birbirine karıştırılarak kreması hazır hale getirilir.
Ardından pastanın keki için toz şeker ile yumurtalar çırpma kabına alınıp köpürene kadar çırpılır.
Ardından pastanın keki için toz şeker ile yumurtalar çırpma kabına alınıp köpürene kadar çırpılır.
Karışım mayonez kıvamına gelene kadar çırpılır.Sonra fazla karıştırıp söndürmeden un ve vanilya yavaş yavaş ilave edilerek karıştırılır.
Karışım yağlı kağıt serili fırın
tepsisine dökülerek 175 derecelik fırında fırın kapağını açmadan 15 dakika pişirilir.
Pandispanya fırından alınınca
soğutulur ve ortadan ikiye kesilir.Tekrar her biri ikiye kesilerek 4 parça elde
edilir.
Alt katın üstü 3-4 kaşık süt ile ıslatılır.Kremanın birazı
sürülerek dilimlenmiş meyve dizilir.İkinci kat üzerine kapatalılır.Aynı diğer
katları gibi hazırlanarak tamamlanır.Kalan krema pastanın üzeri ve kenarlarına düzgünce sürülür.Üstü dilimlenmiş çilek ile süslenir.Hazırlanan pasta 3-4 saat kadar buzdolabında bekletilir ve sonra servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder