Malzemeler:
1 paket oda
sıcaklığında margarin
1 çay
bardağı sıvı yağ
1 su
bardağı ılık süt
2 yemek
kaşığı şeker
1 tatlı
kaşığı tuz
2
yumurta(sarının biri üzerine)
1 su
bardağı ılık su
Tam
tahıllı un
İçi için:
Peynir
Maydanoz
Üzerine:
2 yemek
kaşığı pekmez
1
yumurta sarısı
susam
çörek
otu
YAPILIŞI:
Önce içi
için maydanoz ince kıyılır.Peynir çatalla ezilerek maydanoza eklenir.
Bir
kasede şeker ve yaş maya kabarmaya bırakılır.
Kabardıktan
sonra oda sıcaklığındaki yumuşak margarin ve sıvı yağ eklenir.
2
yumurtadan 1 nin sarısı üzerine ayrılarak yumurtalar eklenir.Biraz
karıştırılır, sonra azar azar un ve tuz eklenir
Ele yapışmayacak yumuşak hamur elde edilir.
1 saat
mayalanır.Sonra şekil verilerek içine peynirli harç konur.
Yağlı
kağıt konulmuş fırın tepsisin de 15 -20
dk. bekletilir.
Üzerine
yumurta ve pekmez karışımı sürülür.susam ve çörek otu serpilir.
200 C de
önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.Fırından çıkınca üzeri bir
bezle örtülerek kuruması önlenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder