Lezzetli Yemek Tarifleri

PEYNİRLİ MAYALI POĞAÇA (Tam tahıllı undan)


Malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt  
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı  tuz
2 yumurta(sarının biri üzerine)
1 su bardağı ılık su
Tam tahıllı un
İçi için:
Peynir
Maydanoz
Üzerine:
2 yemek kaşığı pekmez
1 yumurta sarısı
susam
çörek otu
YAPILIŞI:
Önce içi için maydanoz ince kıyılır.Peynir çatalla ezilerek maydanoza eklenir.
Bir kasede şeker ve yaş maya kabarmaya bırakılır.
Kabardıktan sonra oda sıcaklığındaki yumuşak margarin ve sıvı yağ eklenir.
2 yumurtadan 1 nin sarısı üzerine ayrılarak yumurtalar eklenir.Biraz karıştırılır, sonra azar azar un ve tuz  eklenir Ele yapışmayacak yumuşak hamur elde edilir.
1 saat mayalanır.Sonra şekil verilerek içine peynirli harç konur.
Yağlı kağıt konulmuş fırın  tepsisin de 15 -20 dk. bekletilir.
Üzerine yumurta ve pekmez karışımı sürülür.susam ve çörek otu serpilir.
200 C de önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.Fırından çıkınca üzeri bir bezle örtülerek kuruması önlenir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder