Malzemeler :
250
gr.tereyağı
2 çorba
kaşığı sıvıyağ veya zeytinyağı
2 çorba
kaşığı yoğurt
1
yumurta
1 bardak
çekilmiş ceviz içi
1
kabartma tozu
1 fiske
tuz
limon
kabuğu rendesi
un
Şerbeti için :
5 su
bardağı şeker
5 su
bardağı su
1 dilim
limon
YAPILIŞI:
Önce
şeker ile su kaynatılır.Limon suyu eklenip biraz koyulaşınca ateşten
alınır.Ilınması için bekletilir.
Tereyağ,sıvıyağ,limon
kabuğu rendesi, yoğurt, yumurta,tuz,kabartma tozu bir kapta karıştırılır.
Elenmiş un ve ceviz içi konup aldığı kadar un ile yoğrulur.
Hamur
ele yapışmadığı an kıvamı olmuş demektir.
Hamur rulo şeklinde yuvarlatılır.Bıçak ile belirli kalınlıkta kesilir.
Her bir parça çatalın üzerine yatırılıp elle hafif bastırılarak şekil verilir.Sonra
iki taraftan toparlayarak rulo şeklinde sarılır ve tepsiye dizilir.
Önceden
ısıtılmış170 derecedeki fırında iyice kızarana kadar pişirilir. Fırından
çıkınca 5 dk. kadar bekletilir. Şerbet dökülür.Arada tatlılar ters yüz edilir.
Soğuduğu zaman üzerine Antep fıstığı serpilerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder