Malzemeleri
500 gr.
az yağlı kuzu eti
500 gr.
aşurelik buğday
1 kuru soğan
1 yemek
kaşığı tereyağ
Tuz ve pul
biber
YAPILIŞI:
Buğday
beyaz suyu çıkana kadar yıkanır ve akşamdan kaynatılır.Ocak kapatılıp üzeri örtülerek şişmesi
için demlenmeye bırakılır.
Ertesi
gün ilk önce eti kaynatılır. Düdüklüde 20 dakika normal tencerede 40 dakikada
pişer.
Tencerede
yapılıyorsa etleri kaynatırken üzerinde oluşan köpük kaşıkla alınır. Alınmassa etin
suyu kara olur ve tadı da hoş olmaz.
Etler kaynarken buğday pişirilir. Buğday tencerede 1 litre sıcak su ile yarım saate
yakın kaynatılır. Bu arada soğan tereyağı ile sotelenir. Kavrulan soğan
buğdayın içine dökülüp karıştırılır.
Haşlanan
ve didiklenen etler de ilave edilir. Karıştırılarak hem pişirmeye devam edilir hem de buğdaylar ezilir. Tuzu biberi ilave edilir.
30-40
dakika sonra ocaktan alınır. Keşkeğin iyice sünmesi buğdayların çatlayıp
ezilmesi gerekir. Üzerine isteğe göre
eritilmiş tereyağı ve biber atılarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder