Malzemeler:
1 adet kereviz
2 patates
1 havuç
1 soğan
3-4 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 adet sıkılmış
limon suyu
2 adet sıkılmış
portakal suyu
1 tatlı kaşığı
şeker
1 tatlı kaşığı
tuz
Yapılışı:
Soyulan ve küp doğranan kerevizler kararmasın diye limonlu suda bekletilir.
Piyaz doğranan
soğanlar zeytin yağında kavrulur.
Şeker ve tuz
ilave edilir.
Üzerine halka
doğranmış havuçlar eklenir kavrulmaya devam edilir.
Küp doğranmış patatesler eklenir. 1-2 kez karıştırıldıktan sonra kerevizler
eklenir.
Karıştırılarak limon ve portakal suları eklenir.
Kaynamaya
başladıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı pişirilir.(Limon ve portakal sularını koyduktan sonra pişene kadar sebzelerin dağılmaması için karıştırılmaz.)
Sebzeler yumuşayınca ocağın altı kapatılır.
Üzerine dereotu
serpilerek soğuk servis edilir.Sebzeler yumuşayınca ocağın altı kapatılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder