Malzemeler:
2 su
bardağı irmik
2 çay
bardağı şeker
2 çay
bardağı yoğurt
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya
Badem
veya ceviz(üzerine)
Şerbeti için:
3 su
bardağı seker
2 su
bardağı su
2 çay
kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Bir kap içinde
irmik, şeker, yoğurt, kabartma tozu ve vanilya karıştırılır.
Ardından borcam bir miktar yağlanır ve bu
karışım hafif yağlanan borcama dökülür.
Üzerine
badem dizilir.(Badem yoktu ben ceviz dizdim)
Sonra 160
derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Tatlı pişerken şerbeti hazırlanır. Ardından limon
suyu da ekleyerek bir iki dakika daha kaynatılır. Tatlı fırından çıkınca
üzerine şerbet dökülür ve tatlı şerbetini çekince soğuk servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder