Malzemeler:
500 gr.
ıspanağın sap kısımları(iri saplı olanından)
2 adet
havuç
2 yemek
kaşığı pirinç
2 taze
sarımsak (Yoksa 2 diş kuru sarımsak)
3 yemek
kaşığı zeytinyağ
1 su
bardağı su
Tuz
Limon
YAPILIŞI:
Ispanağın
sapı yapraklarından kesilerek yıkanır.Saplar kesilmeden uzun bırakılır.
Havuçlar
soyularak kibrit çöpünden az kalın
olacak şekilde doğranır.
Sarımsakar jülyen doğranır ve yağda hafifçe kavrulur.
Kalan
tüm malzemeler eklenip suyu üzerine dökülür.Yarım
limon sıkılır.
Kaynadıktan
sonra altı kısılır ve pirinçler şişene
kadar pişirilir.
Ilındıktan
sonra servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder