Malzemeler:
3 adet
yumurta
100gr.
oda ısısında tereyağ
1 çay
bardağı sıvı yağ
1 su
bardağı yoğurt
1 çay
kaşığı tuz
2 su
bardağı lor yada sert beyaz peynir
Yarım
demet maydanoz
4-5 dal
dereotu
2-3 dal taze nane
2 su
bardağı un
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI:
Yeşillikler
incecik kıyılır.
Çırpma
kabına yumurta, yoğurt, sıvı yağ, tereyağ ve tuz eklenerek iyice çırpılır.
Un ve kabartma
tozu da eklenerek çırpmaya devam edilir.
Üzerine
doğranan yeşillikler ve peynir ilave edilip, iyice karıştırılır.
Yağlanmış
kek kalıbına dökülüp, üzeri kaşıkla düzeltilir.(Üzerine çörek otu ve susam serpilebilir.)
Isıtılmış
160 derecelik fırında 40-45 dk. kadar pişirilir.
Pişen
kek ters çevrilip, 10 dk. kadar dinlendirdikten sonra kalıptan çıkartılır.
Üzerine kağıt havlu yada temiz bir örtü örtüp
soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra dilimleyip servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder