Malzemeler:
2 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı yulaf kepeği(doğalsan)
3 yemek kaşığı yulaf kepeği karışımı
unu(doğalsan)
1 kahve fincanı lor peyniri(yada küçük doğranmış kaşar)
2 taze soğan(ince kıyılmış)
1 taze sarımsak(ince
kıyılmış)
Yarım çay kaşığı tuz(isteğe
göre miktarı değişir)
2-3 dal maydanoz(ince
kıyılmış)
1 çay kaşığı soda(İngiliz
karbonatı)
Nane,kekik,pul biber
YAPILIŞI:
Bir kaba yumurtalar kırılır
ve çırpılır.
Lor,soğan,sarımsak,maydanoz
ve tuz ilave edilir.
Yoğurt,yulaf kepeği ve yulaf
kepeği karışım unu ilave edilerek karıştırılır.
İsteğe göre baharat
karışımları katılır.
Soda ilave edilerek
karıştırılır ve 5 dakika kabarması ve yulafların şişmesi için bekletilir.
Az yağ sürülmüş teflon tavaya
dökülerek kısık ateşte altı ve üstü kızarana kadar pişirilir.
Soğuduğu zaman dilimlenerek
servis edilir.2 gün buzdolabında saklanarak tüketilir.
NOT:Yağlı kağıt serili borcamda 15
dakikada fırında yada 7-8 dakikada mikrodalgada da pişirilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder