Malzemeler:
3 adet yufka
1 kahve fincanı
süt
Yarım çay
bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığın
tereyağı
1 kahve fincanı
su
İçi için;
Beyaz peynir
Maydanoz
YAPILIŞI:
Beyaz peynir
ezilip kıyılmış maydanoz ile karıştırılarak iç harcı hazırlanır.
Tereyağ eritilir ve sıvı yağ ile karıştırılır.Süt ve
su eklenerek karıştırılır.
Yufkalar dörde
bölünür, üzerine sütlü karışımından sürülür,
Geniş kısmına iç
harçtan koyup önce sigara böreği gibi sarılır, daha sonra yuvarlayarak gül
şekli verilir.
Tepsiye dizilir
ve böreklerin üzerine de kalan sütlü karışım dökülür.
Üzerine yumurta sarısı
sürülür.Çörek otu veya susam serpilir.180 derecede altı ve üstü kızarana kadar
pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder