Malzemeler :
6 adet orta
büyüklükte limon
1/2 demet nane
2 su bardağı toz
şeker
5-6 su bardağı
su
Nane yaprakları
YAPILIŞI;
Geniş ve derin
bir kaba 6 adet limonun kabukları rendelenir.
İçine yarım
demet nanenin yaprakları küçük küçük doğranır.
Ardından 2 su
bardağı toz şeker ilave edilip, 10 dakika ovulur.
Daha sonra
limonların suyu sıkılıp, karışıma eklenir.
5-6 su bardağı
su ilave edip, iyice karıştırılır.
Hazırladığınız
karışım 30 dakika buzdolabında bekletilir.
Buzdolabından
çıkarttığınız karışım tel süzgeçte süzülür.
İsteğe göre su
katılarak kıvamı açılabilir.
Limonata
bardaklara dökülüp nane yapraklarıyla süslenerek, servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder