Malzemeler;
500 gr havuç
2 su bardağı
şeker
1 kahve fincanı
su
1 yemek kaşığı
tereyağ
2 yemek kaşığı
su
1 su bardağı iri
çekilmiş ceviz
1 çay bardağı
hindistan cevizi
YAPILIŞI;
Havuçlar
yıkanır, kabukları soyulur ve rendelenerek tencereye konur.Karıştırılarak
pişirilir.
Şeker,su ve
tereyağ eklenerek pişirmeye devam edilir.Havuçların suyu çekilene kadar
pişirilir.
Suyunu çekip
havuçlar yumuşayınca cevizler eklenir ve ocak kapatılır.
Bir tepsiye
hindistan cevizinin yarısı dökülür.Üzerine ılımış olan karışım dökülür.Kaşığın
tersiyle bastırarak düzleştirilir.En üstüne de kalan hindistan cevizi dökülerek
soğuduktan sonra servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder