Malzemeler:
250 gr
yumuşak tereyağı yada margarin
1 çay
bardağı sıvı yağ
1 çay
bardağı yoğurt
5 yemek
kaşığı şeker
1
yumurta sarısı
1 paket
kabartma tozu
Aldığı
kadar un
İç malzemesi için:
1,5 su
bardağı tahin
4-5
yemek kaşığı şeker
1 su bardağı
ufalanmış ceviz içi
YAPILIŞI:
Önce iç
harcı için tahin,şeker ve ceviz karıştırılır.Bir kenarda bekletilir.
Hamur
için tereyağı ve şeker birbirine yedirilir.İçine yoğurt ve yumurta eklenerek
karıştırılır. Sıvı yağ eklenip biraz daha karıştırılır.
Üzerine
un ve kabartma tozu eklenir.
Çok sert
olmayan bir hamur elde edilir.Yarım saat kadar dinlendirilir.
Hamurdan
bir parça alınarak merdaneyle çok kalın olmayacak şekilde açılır.
Açılan
hamurun içine hazırlanan harçtan konur.
Hamur
yuvarlatılarak kapatılır.Rulo şeklindeki hamurdan halka şeklinde kurabiyeler
kesilir.
Tepsiye
dizilir ve 170 derecedeki fırında 15 -20 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder