PANDİSPANYA
4 yumurta
5 kaşık un
5 kaşık şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
KREMA
500 ml süt
1 yumurta sarısı
3 fincan un
1 su bardağı şeker
vanilya
Üzeri için:
1 paket krem şanti(2 poşet)
200ml süt
kivi,muz,çilek
YAPILIŞI
Yumurta ve şeker boza kıvamına
gelene kadar çırpılır.
Un yavaş yavaş ilave edilerek
karıştırılır.
Limon rendesi ve vanilya eklenir.
Yağlı kağıt serilmiş fırın
tepsisine dökülerek eşit bir şekilde yayılır.
170 derece fırında 10-15 dakika
pişirilir.
Fırından çıkar çıkmaz yağlı
kağıtla birlikte rulo şeklinde sarılır.
Kreması için yumurta sarısı,un
ve şeker birbirine iyice yedirilerek karıştırılır.Azar azar süt ilave edilerek
pişirilir.Kıvama gelince ocak kapatılır ve soğumaya bırakılır.
Diğer yanda rulo şeklinde
sarılmış olan ve soğuyan pandispanya yağlı kağıttan ayrılır.
Üzerine soğumuş olan krema
sürülür.Muz ve kesilen diğer meyveler içine konur.Rulo şeklinde tekrar
sarılır.Üstü kalan krema ile iyice sıvanır.Soğuması için dolaba konur.
Ayrı bir yerde krem şanti çırpılır
ve üzerini süslemek için kullanılır.
İsteğe göre üzerine meyve
dilimleri de konabilir.
Rulo pasta dilimlenerek servis
edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder