Malzemeler:
3 adet yufka,
Yarım çay bardağı yoğurt,
Yarım çay bardağı sıvı yağı,
İç Malzemesi:
1 adet soğan,
2 yemek kaşığı sıvı yağı,
2-3 adet patates,
2 yemek kaşığı kıyma,
Tuz ve baharat,
Yapılışı:
Patatesler haşlanır veya rendelenir. Soğan ile kıyma
kavrulduktan sonra patates, tuz ve istenilen baharatlar konularak kavrulur.
3 yufkanın üzerine yoğurt ve sıvı yağı karışımı sürülerek
üst üste yayılır.
Yufka önce dörde bölünür, daha sonra her parça tekrar üç e
bölünür. İçlerine malzeme konularak sigara böreği gibi sarılır. Akşamdan
buzluğa konulur.
Ertesi gün veya pişirileceği zaman, yufkalar 1-2 dakika suya
batırılır, sonra havluya çıkarılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür 200 dece
fırında pişirilir.
Sıcak, sıcak servis yapılır. Soğuyunca çıtırlığı azalabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder