Malzemeler
2 Adet Palamut,
3 Adet Defne
Yaprağı,
3 Adet Domates,
3 Adet Kuru
Soğan,
1 Adet Limon,
1 Demet
Maydanoz,
3 Diş Sarımsak,
1 Su bardağı Su,
1 Çay bardağı
Zeytinyağı,
3-4 Tane
Karabiber,
Tuz.
Palamut Pilaki Yapılışı
Soğanlar halka
halka, sarımsaklar ince ince doğranıp, zeytin yağında hafifçe sotelenir.
Soğanlar hafif
yumuşadıktan sonra, halka şeklinde kesilen palamutlar eklenir.
Balıkların her
iki tarafı da rengi dönünceye kadar pişirilir.
Kabukları
soyulan ve halka şeklinde kesilen domatesler, tuz ve defne yaprakları tencereye eklenir.
Maydanozun sap
kısımları ip ile bağlanır.Tencerenin kenarından içine bırakılır. Bir bardak su
ilave edilir.
Orta ve kısık
hararetli ateşte, yarım saat tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir.
Palamut pilaki
piştikten sonra, maydanozlar tencerenin içerisinden çıkartılır.
Ilık veya soğuk
olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder