Malzemeler:
20 adet dolmalık kuru patlıcan ve biber karışımı
2 su bardağı pirinç
1 büyük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağına yakın sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
2 yemek kaşığı nar ekşisi
YAPILIŞI:
Kurutulmuş dolmalık patlıcan ve biberler öncelikle güzelce
yıkanır.
İlk olarak patlıcanlar, su dolu tencerenin içerisinde 15
dakika haşlanır.
Ardından biberler ilave edilip, 5 dakika daha haşlanır ve
suları süzdürülür.
Soğanlar yemeklik olarak doğranır ve sıvı yağın içerisinde,
pembeleşinceye kadar kavrulur.
Ardından salça da ilave edilip, kokusu çıkıncaya kadar
kavrulur.
Yıkanıp süzülmüş pirinçler, pul biber, tuz ve karabiber
ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınır.
Haşlanıp suyu süzülen dolmalıkların içleri tam dolmayacak
şekilde doldurulur.
Tencereye dizilip, üzerine çıkacak kadar sıcak tuzlu su ve
nar ekşisi ilave edilir ve kısık ateşte
pişirilir.Ilık servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder