MALZEMELER
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1,5 yemek kaşığı kakao
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
YAPILIŞI;
Yoğurma kabına yumurtalar kırılır. İçine yoğurt, oda
sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozu konularak
malzemeler karıştırılır.
Unu, hamur kıvamı yumuşak ve ele yapışmayan bir hale gelene
kadar azar azar ilave edilir ve yoğurulur. Hamur iki eşit parçaya bölünür.
Bir parçasına kakao katılarak tekrar yoğurulur. İki hamur da
yaklaşık 2-3 mm
inceliğinde açılır. Bir çay bardağı ile hamurlardan yuvarlak parçalar
çıkarılır.
Kakaolu ve beyaz hamurdan ikişer yuvarlak alınır ve yarısı
diğerinin üzerine gelecek şekilde bir beyaz bir kakaolu olmak üzere dört adet
sıralanır.
Ardından rulo şeklinde sarılır. Rulo ortadan ikiye kesilince
ortaya gül şeklinde iki kurabiye parçası çıkarılır.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilen gül
kurabiyeler 180 dereceye ayarlanmış fırında çok hafif pembeleşene kadar
pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder