Malzemeler
2 uzun patlıcan
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı sıvı yağ
Köfte için;
1 kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı galeta unu
Tuz
Karabiber.
Sos için;
2 domates
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
2 diş sarımsak
Tuz.
YAPILIŞI;
Patlıcanlar uzun ve ince dilimler şeklinde dilimlenip 15
dakika tuzlu suyun içerisinde bekletilir.
Köfte malzemeleri bir kap içerisine alınıp iyice yoğrulur.
Ceviz büyüklüğünde toplar halinde yuvarlanır.
Sudan çıkarılan patlıcanların suyu sıkılır ve havlu kağıt
ile iyice kurulanır.
Çok az sıvı yağ içerisinde arkalı önlü olarak kızartılır.
Kızaran patlıcanlar kağıt havlu üzerine çıkartılır.
Kasenin içerisine 2 adet kızarmış patlıcan artı (+) şeklinde
konulur.
Ortasına köfte konulup patlıcanların uçları önce alttaki
sonra üstteki olmak üzere kapatılır.
Birleşim yerine kürdan batırılıp sabitlenir,üzerine domates
ve biber dilimleri geçirilerek fırın tepsisine dizilir.
Sosu için, domatesler küp şeklinde doğranır ve sıvı yağ
içerisinde hafif kavrulur.
Üzerine doğranmış sarımsak eklenip karıştırılır ve su ve
baharatları da ilave edilip iyice karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır.
Borcamdaki islim kebabının üzerine dökülüp, 200°
fırında pişmeye bırakılır.
Pişen islim kebabı sıcak olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder