Malzemeler;
Asma yaprağı,
4 adet kuru soğan,
1,5 su bardağı pirinç,
1 çay bardağı zeytinyağ,
1 tatlı kaşığı yeni bahar,
2 tatlı kaşığı kuru
nane,
1 tatlı kaşığı karabiber,
Yarım çay bardağı kuş üzümü,
Yarım çay bardağı çam fıstığı,
Yarım çay bardağı limon suyu,
Yarım demet maydanoz,
Tuz.
YAPILIŞI;
İç harcını hazırlamak için, soğanlar ince ve küçük olacak
şekilde doğranır.
Bir tavanın içerisine zeytin yağı konulup, soğanlar
fıstıklarla beraber kavrulur.
Pirinçler iyice yıkanır ve soğanlara eklenip kavurmaya devam
edilir.
1 su bardağı su ve üzümler eklenip, ocağın altı kısılır.
Suyunu çekince, baharatların yarısı, yarım çay bardağı limon
suyu eklenip karıştırılır.
Maydanozlar ince kıyılıp, iç harca eklenir ve ocaktan alınıp
demlenmeye bırakılır.
Derin bir tencerenin tabanına bir sıra yaprak serilir.
Yaprak düz bir zemin üzerine açılır. Uç kısmına bir tatlı
kaşığı iç konur ve yayılır. Kalem inceliğinde sarılıp, tencereye dizilir.
Bir kabın içerisine,
1 çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı yenibahar, ve yarım çay bardağı limon suyu ve tuz serpilir çok az da
su konulup karıştırılır ve tencereye ilave edilir.
Sarmaların üzerini örtecek şekilde, baskı yapması için bir
tabak yerleştirilir.
Kaynayıncaya kadar hararetli ateşte, sonra kısık ateşte
pişirilir.
Servis tabağına dizilir üzerine limon dilimleri
yerleştirilip soğuk servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder