Malzemeler:
Hamuru için:
2 yumurta
4 su bardağı un
1 çay kaşığı
sirke
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı
zeytinyağı
Su
Açmak İçin:
Nişasta
Un
İç harcı için:
2 su bardağı
caviz
2 yemek kaşığı
tereyağı
1 su bardağı
sıvıyağ
YAPILIŞI;
Hamur
malzemeleri ile yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir, yumurta
büyüklüğünde parçalar alınır.
Hamur açmak için
un ve nişasta un fazla olacak şekilde karıştırılır.
Tereyağ eritilir,
sıvıyağ ile karıştırılır.
Ceviz iri iri
kıyılır.
Yufka incecik
açılır ve yağ ile yağlanır üzerine cevizler serpilir.
İkinci yufkada
açılır, cevizlerin üzerine serilir ve yufkalar rulo yapılır tepsiye kol böreği
gibi ortadan başlayarak birbirinin etrafına sarılır.
Hamur bitene
kadar aynı işlem uygulanır.
İşlem bitince
üzeri yağlanır, 160 derecede nar gibi kızarana kadar kızartılır.NOT:Kastamonu yöresine ait bir yemektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder