2 yumurta( bir sarısı üzerine)
1 çay
bardağı sıvı yağ
100 gr tereyağ
1 yemek kaşığı
toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı
mahlep
3-4 su bardağı un
İçi için;
1 su bardağı
rendelenmiş beyaz peynir. (kaşar yada lor da olur)
Maydanoz
Üzeri için;
Yumurta sarısı,
Yumurta sarısı,
1 fiske şeker.
YAPILIŞI;
Un ve mahlep gibi kuru malzemeler karıştırılarak bir kaba konur.En son eklemek için bekletilir.
Geniş başka bir kabın içinde su,süt,şeker ve maya karıştırılır.Mayalanması için biraz bekletilir.
Geniş başka bir kabın içinde su,süt,şeker ve maya karıştırılır.Mayalanması için biraz bekletilir.
Sonra yağlar ve yumurta eklenir.Tuz katılır.Yavaş yavaş un ilave edilir.
Hamur ilk
yoğurulmaya başlanınca, ele yapışan kıvamda olabilir fakat yoğruldukça kulak memesi
kıvamında bir hamur olacaktır.
Yoğurulan
hamurun üzeri kapatılıp, 1 saat kadar ılık bir yerde dinlendirilir.
Tezgah iyice
unlanır ve mayalanmış olan hamur, tezgahın üzerine alınıp 1-2 dakika kadar
yoğurulur.
Hamur bezelere ayrılır ve tezgah üzerinde yuvarlanarak düzgün yuvarlaklar oluşturulur.
Her bir beze
üzerine el ile bastırılıp, biraz açılır.
Orta kısımlarına
peynirli harç konulup, ikiye katlanır.
Hazırlanan
poğaçalar yağlı kağıt serili fırın tepsisinin içerisine aralıklı olarak
yerleştirilir.
30 dakika kadar
ılık bir yerde tepsi mayası için bekletilip, kabarmaları sağlanır.
Mayalanmış olan
poğaçaların üzerine şekerle çırpılmış yumurta sarısı sürülür.
Önceden
ısıtılmış olan 180° fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder