Lezzetli Yemek Tarifleri

MAHLEPLİ POĞAÇA




Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
2 yumurta( bir sarısı üzerine)
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gr tereyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı mahlep
3-4 su bardağı un
İçi için;
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir. (kaşar yada lor da olur)
Maydanoz
Üzeri için;
Yumurta sarısı,
1 fiske şeker.
YAPILIŞI;
Un ve mahlep gibi kuru malzemeler karıştırılarak bir kaba konur.En son eklemek için bekletilir.
Geniş başka bir kabın içinde su,süt,şeker ve maya karıştırılır.Mayalanması için biraz bekletilir. 
Sonra yağlar ve yumurta eklenir.Tuz katılır.Yavaş yavaş un ilave edilir.
Hamur ilk yoğurulmaya başlanınca, ele yapışan kıvamda olabilir fakat yoğruldukça kulak memesi kıvamında bir hamur olacaktır.
Yoğurulan hamurun üzeri kapatılıp, 1 saat kadar ılık bir yerde dinlendirilir.
Tezgah iyice unlanır ve mayalanmış olan hamur, tezgahın üzerine alınıp 1-2 dakika kadar yoğurulur.
Hamur bezelere ayrılır ve tezgah üzerinde yuvarlanarak düzgün yuvarlaklar oluşturulur.
Her bir beze üzerine el ile bastırılıp, biraz açılır.
Orta kısımlarına peynirli harç konulup, ikiye katlanır.
Hazırlanan poğaçalar yağlı kağıt serili fırın tepsisinin içerisine aralıklı olarak yerleştirilir.
30 dakika kadar ılık bir yerde tepsi mayası için bekletilip, kabarmaları sağlanır.
Mayalanmış olan poğaçaların üzerine şekerle çırpılmış yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış olan 180° fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder