Malzemeler
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 yumurta ,
1 paket kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı tuz,
2 tatlı kaşığı toz şeker,
3 yemek kaşığı çörek otu,
5 su bardağı un.
YAPILIŞI;
Derin bir yoğurma kabı içerisine un haricindeki malzemelerin
tamamı koyulup karıştırılır.
Üzerine azar azar un ilave edilerek yoğrulur ve yumuşak
kıvamlı bir hamur elde edilir.
Kurabiye hamurundan portakal büyüklüğünde parçalar
kopartılıp rulo şeklinde yuvarlanarak uzatılır.
Uzun rulonun üzerine parmak uçlarıyla hafif bastırılarak
düzleştirilir.
Şekillendirilen hamur, bıçak ile yan yan baklava dilimi
şeklinde kesilir.
Yağlı veya yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
Bütün hamur aynı şekilde yapılıp bitirilir.
Ağızda dağılan çörek otlu kurabiye üzerine, fırça yardımı ile
yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış olan 180° fırında, üzeri hafif kızarıncaya
kadar pişirilir.
Fırından alınan kurabiyeler tepsi içerisinde soğuduktan
sonra servise sunulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder