1 kahve fincanı zeytinyağı
3 su bardağı sıvı yağ
Şurubu için;
750 ml su (3 su bardağı)
¼ limon suyu
YAPILIŞI;
Şeker, su ve
limon suyu bir tencerede eriyinceye kadar karıştırılarak kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başladıktan sonra ateş kısılarak 5 dakika daha kaynatılır, ateşten
alınır ve soğumaya bırakılır. Maya biraz ılık suyla eritilir. Un, şeker, maya
ve zeytinyağıyla birlikte ılık su ilavesiyle ekmek hamurundan daha ince bir
hamur yapılır. Ilık bir yerde mayalanmaya bırakılır. Mayalandıktan sonra karıştırılarak
tekrar dinlendirilir. Sıvı yağ, kızartma tenceresinde kızdırılır. Yağa
batırılmış bir yemek kaşığıyla hamurdan parça alınarak kızgın yağa atılır.
Altın sarısı renk alıncaya kadar kızartılır.
Kalan hamurun tamamı aynı şekilde
kızartılır. Süzülerek yağdan alınır, sıcak lokmalar soğuk şuruba bırakılır. şurupta
2-3 dakika bekletildikten sonra servise alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder