MALZEMELER:
Hamur malzemesi:
500gr. un
1 çorba kaşığı tuz
Su
İç malzemesi:
Tavuk göğüs eti
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz,karabiber
3 su bardağı su
YAPILIŞI:
Tavuğun göğsü haşlanır.İnce ince didiklenir. Suyu kenarda bekletilir.
Pilavı hazırlamak için tencereye yağ konularak bulgur ve pirinçler biraz kavrulur.3 su bardağı kaynar su ve tavuk etleri katılarak suyu çekene kadar pişirilir.Tuz ve karabiber katılır.Ocaktan alınarak hamur açılıncaya kadar bekletilir.
Hamur malzemeleri karıştırılarak çok sert olmayan hamur elde edilir.
Bezelere ayırdıktan sonra oklavayla açılır.Sonra ikişer santim uzunluğunda karelere kesilir.Ortalarına hazırlanan içten konarak poğaça şeklinde kapatılır.
Yağlanmış tepsiye dizilerek fırına sürülür.Hafif kızardıktan sonra üzerine tavuk suyu dökülerek tekrar fırına sürülür.Suyunu çekinceye kadar pişirilir.İsteğe göre ayran ile servis edilebilir.
NOT:Trakya bölgesinde yapılır.Orijinali kaz etiyle yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder