Malzemeler;
125 gr yumuşak tere yağı yada margarin,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bardağı yoğurt,
1 yumurta,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1,5 çay bardağı şeker,
1 su bardağı nişasta,
3, 3-5 su bardağı un,
İçi için;
4 elma,
5 çorba kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 çay bardağı kırık ceviz içi
Üzeri için;
pudra şekeri,
YAPILIŞI;
Öncelikle iç harcı hazırlanır ve elmaların kabukları soyulup
rendelenir.
Tavaya alıp üzerine şeker eklenir ve suyunu salıp çekene
kadar da sotelenir.
Suyunu çekince üzerine ceviz içi ve tarçın eklenip karıştırılır
ve soğuması için bekletilir.
Hamuru için un hariç tüm malzemeleri bir kaba alınıp
karıştırılır.
Homojen bir kıvam alınca elediğimiz un azar azar ekleyerek
yoğurulur.
Ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça alıp mutfak
tezgahında oval olarak açılır.
Açtığımız hamurun 3’
te 2 lik kısmına boydan bıçakla 3-4 kesik atılır.
Kalan kısma iç harcımızdan koyup rulo şeklinde sarılır.
Hafifçe uç kısımlarından içe doğru bükülür ve ay şekli
verilir.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklarla dizilir.
Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri hafif
pembeleşene kadar pişirilir.
Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakılır ve üzerine pudra
şekeri serpiştirilip servis edilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder