Malzemeler
5 tane kabak
2 su bardağı pirinç
250 gr. kıyma
2 adet orta boy soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz ve dereotu
Tuz
Karabiber
Sıcak su
YAPILIŞI;
Kabaklar yıkanıp ortadan ikiye bölünür ve içleri oyularak
çıkartılır.
Pirinçler yıkanır. Soğan ve domates rendelenir.
Maydanoz ve dereotu ince ince kıyılır.
İç harcı için gerekli malzemelerin tamamı karıştırma kabına
alınır ve güzelce karıştırılıp hazır hale getirilir.
Oyulan kabakların içerisine az miktarda tuz serpiştirilir ve
içleri tuzlanır.
İç harcı kabaklara doldurulur.Hazırlanan kabak dolması tencereye sıralanır.
Dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak tuzlu su ilave
edilir.Önce harlı sonra kısık ateşte pirinçler şişip yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Pişen kabak dolması, sıcak olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder