MALZEMELER:
1 paket çubuk makarna (fırında makarna için özel kalın makarna)
2 kaşık yağ
2 kaşık un
Yarım litre süt
2 yumurta
5 çorba kaşığı rende kaşar
YAPILIŞI:
SOSU: Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Süt konup muhallebi gibi pişirilir. Ilınınca yumurta tuz ve karabiber konup karıştırılır.
Tepsi yağlanır. Hazırlanan sostan biraz konup yayılır, kaşar rendesi serpilir.
Haşlanarak soğuk sudan geçirilmiş makarna sosun üzerine yayılır. Bastırılarak sıkıştırılır. Biraz erimiş yağ gezdirilir.
Geri kalan sos makarnanın üzerine dökülür. Üzerine kaşar rendesi serpilir ve fırında kızartılır.
Dilimlenip servis tabağına alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder